Ядосаха Бойко, не на шега

Бойко Борисов

След писмото, което изпратихме до ЕК, поисках да се протоколира моето изказване, че искам да знам кой носи гаранциите и отговорът е Европейската агенция по лекарствата и ЕК.

Пропорционалното разпределение на ваксините е най-справедливият начин, да не се опитват да ни прехвърлят вина, без да ни дадат никакви данни. Комисията ни посочи одобрените ваксини и ние сме поръчали от всички.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който посети обсерваторията в Рожен.

Борисов добави, че е поискал гаранции от Европейската агенция по лекарствата и Европейската комисия за пропорционалното разпределение на ваксините.

Поръчали сме от всички одобрени от ЕС ваксини, допълни и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Въпросът е, че ваксините не пристигат по график, това не е наша вина, отбеляза още той.

„Спряхме ваксинирането, за да сме не на 100%, а на 1000% сигурни за това, което се доставя. На тези, които говорят за руската ваксина, ще кажа, че руската ваксина, ако издържи изпита пред ЕК, ще поръчаме и от нея“, добави Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ