Тя съсипа президента: Безделникът Румен Радев ни вкара в две пандемии по изборите

румен радев

Видя ли сега тоя безделник в президентството Румен Радев какви ги свърши – като кучето на нивата. Насрочи лелеяните от него парламентарни избори точно в окото на пандемията от коронавирус.

Още когато Радев се тръшна, че ще насрочи изборите за първата възможна дата – 28 март, сума лекари, математици и експерти започнаха да обясняват, че вихърът на третата вълна на инфекцията ще се падне точно тогава.

И всякакви политици допълваха, че не е хубава тая работа нито за партиите, защото е кратко времето за кампания, нито за избирателната активност – ще се изплашат хората и няма да идат да гласуват, нито за здравето на гражданите и в комисиите, и в секциите, и по коридорите извън секциите, където чакат. Да не говорим за непредвидимите мартенски капризи с времето, на които сме жертва в момента и ще бъдем до края на месеца.

Обаче Радев – не! Първо се направи на много заинтересуван от честността и масовостта на вота и покани на консултации де що протестър се мота по площадите под юмрука му през лятото и есента, от които нищо на излезе. И накрая се изока за избори на 4 април.

Напук на католиците, напук на арменците, напук на евреите, които тогава празнуват, напук на локдауна в повечето държави, напук на здравните власти, напук на цялата нация и всички българи по света и у нас. Дори напук на собствените си креатури, които освиниха столицата и живота на останалите. Понеже последните изобщо пък нямат време да се подготвят за избори до края на май, камо ли в началото на април и се видя, че освен да се изпокарат помежду си, за друго не сколасват.

Всичко това беше на принципа: ще тичаш от мен до другото дърво. Фатмашка му работа.

Само че на вируса, както и на сезона изобщо не им пука фатмак ли е, президент ли е и какви схемички се въртят в главата му, ако там изобщо се върти нещо. Радев напук – и коронавирусът напук. Радев на терсене – и сезонът на терсене.

Ха да видим кой – кого. Видя се вече. Но тъй или иначе, цялата изключително тежка ситуация около изборите и здравето на хората я създаде Румен Радев. И никой друг!

Вярно – коронавирусът е много страшен, но в това отношение и Радев си го бива, та затова в момента вече се борим с два вируса – COVID 19 и неговите производни и с Румен Радев и неговото малоумие. И втората битка е по-тежка, защото пандемиите от вируси траят по три години. А пандемията „Радев“ – вече пета.

Обаче оттук нататък Радев отсега да знае следните неща:

1. Да забрави опорната си точка, гласяща: управляващите не се справят с пандемията и провалиха ваксинационната кампания. Това дори не е фатмашка глупотевина. Това е тъпня. Управляващите се борят с пандемията, както се бори целият свят и ваксинационният проблем не е на управляващите, а на света.

2. Да забрави и опорната точка, гласяща: трябва да се вземат ваксини от Русия и от Китай.

„Спутник“ и китайската ваксина са от същото поколение, от каквото е „АстраЗенека“. И, ако „АстраЗенека“ е спряна в редица държави заради подозрения, че създава проблеми, къде са гаранциите, че „Спутник“ и китайската ваксина няма да създават същите проблеми? И къде са гаранциите, че произвеждат нужните количества от тях, след като си разхвърлят производството по света – също проблем на „АстраЗенека“.

3. Да забрави и опорната точка за това, че избирателната активност на 4 април е ниска, не влизат много партии, особено уличните от лятото, затова и 45-я парламент не е представителен за нацията и – хайде всички на протест.

Избирателната активност ще е ниска и уличните партии няма да са в парламента именно благодарение на Радев – ако беше насрочил изборите за по-късна дата, нямаше да е точно така. Тъй че ако след изборите някой иска да ходи на протест, да се концентрира на първоначалните си позиции от лятото – пред президентството. Там е обектът на гнева му. И да не запушва Орлов мост и други възлови кръстовища, защото тоя път не е ясно дали полицията ще го бие, но гражданите – със сигурност.

Дано поне сега Радев е разбрал, че напук можеш да се разведеш, да се ожениш, дори и президент да станеш. Обаче да правиш напук на вирусите и на природата не можеш – те просто не щат да копат от него до другото дърво и винаги побеждават. Каквито и фатмашки номера да им въртиш.

Както го извъртя Радев и на БСП със самокандидатирането си за втори мандат. Но току-виж и там се оказало, че не искат да копат от него до другото дърво, понеже с него голямо дърво изядоха. Зер, и тая партия малко на вирус го докарва.

Сега Радев се е скатал някъде. Види се, седи и размишлява, макар че човек вече трудно може да го заподозре в такава дейност. Има върху какво. И най-вече върху това дали след всички глупости и откровени безобразия, които натвори в държавата, включително като изложи на страшен риск здравето на цялата нация и основата на демокрацията – пълноценното провеждане на изборите, има право изобщо да се показва пред очите на хората, камо ли да се кандидатира за втори президентсски мандат.

Мисли, Радев, мисли. Даже може и метан да ти направим, като те цитираме. Е, перифразираме, понеже народът е казал: каквато те залюлее, такава ще те отлюлее.

Ти започна със заканата си към депутатите: „Остава ви една седмица!“. Но на теб вече и толкова не ти остава. Твоето време изтече. Тъй че – мисли, ако можеш. За здравето на хората, за държавата и за демократичните процедури не помисли. Поне за себе си помисли.

Ива Николова, ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ