Мега-срив в БСП: Вече сме 250 000 гласа зад ГЕРБ

БСП, Корнелия Нинова

По-малко от 20 дни остават до изборите, а основната опозиционна сила БСП не само, че не мобилизира избирателите си, а даже регистрира и отлив на симпатизанти. Това твърдят пред Lupa.bg притеснени социалисти от „Позитано” 20.

„Това е заради ината на Нинова. Упоритият й отказ да подкрепи публично президента Румен Радев води до огромно разочарование сред широките маси социалисти”, съкрушени са в партията-столетница.

Истината е, че симпатизантите на държавния глава Румен Радев по презумпция подкрепяха и БСП – защото тя беше партията, която го подкрепи за президентските избори. Сега обаче, когато връзката между „Позитано” 20 и „Дондуков” 2 все повече изтънява, електоратът на президента се чувства доста разколебан по отношение на БСП.

„На всичкото отгоре шест партии в лявото пространство допълнително дърпат гласове от партията, защото БСП не пожела да ги прибере”, оплакват се още социалисти.

Става дума за АБВ, „Изправи се! Мутри вън!”, където е Мая Манолова, „Българска прогресивна линия“ на Красимир Янков, „Възраждане на Отечеството“с лидер Николай Малинов, както и партиите на Минчо Христов и Александър Томов – „Движение на непартийните кандидати” и „Българска социалдемокрация – Евролевица”.

„На някой тези формации може да му се виждат незначителни, но сумарният им резултат вероятно ще бъде около 200 000 гласа. Което можеше да са гласове в полза на БСП!”, обясниха червени социолози.

Те разкриха, че към момента разликата между ГЕРБ и БСП продължава да расте и вече гони 250 000 гласа, ужасени са на „Позитано“.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ