Болестта убиваща повече и от ковид взе жертва в Русе

Болница

Вчера, днес, утре и още кой знае колко дни напред основната тема в държавата, а и в света основата тема е COVID-19.

Нека погледнем малко извън нея. У нас има друга „болест“ , която като разгледаме назад във времето, взима много повече жертви. Става въпрос за убийствата на пътя. Няма семейство, което да не е почернено или да не познава такова заради войната по пътищата.

Поредната жертва в България е млад шофьор, той е починал след тежка катастрофа край Русе.

Това съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Сигнал за инцидента е подаден около 23.00 часа снощи. 23-годишният шофьор пътувал с автомобила си по пътя между село Николово и град Русе, когато напуснал пътното платно и се блъснал в дърво. По време на инцидента е валял силен дъжд.

Веднага на място били изпратени екипи на полицията, на противопожарната служба и на Спешна помощ.

Младежът е откаран с линейка в русенска болница в тежко състояние, където въпреки усилията на лекарите е починал от раните си.

Причините за произшествието се изясняват.

Най-вероятно става въпрос за несъобразена скорост, липса на опит и образувал се аквапланинг.

*Аквапланинг е възникването на хидродинамичен клин в основата на контакта на гумата на автомобила. Това създава напълно или частично загуба сцеплението, предизвикано от наличието на воден слой, отделящ гумата на автомобила от пътната повърхност. При това транспортното средство става неуправляемо. Най-честата причина е когато колелото не успява да отстрани водата ефективно от мястото на контакт с пътната настилка. Колкото по-голям е водния слой и по-малка дълбочината на протектора на гумата, толкова по-голяма е опасността от аквапланинг.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ