Разкритиха кой защитава руските шпиони, адвокати на Прокопиев и ДеБъ

Иво Прокопиев

Близки до подсъдимия Иво Прокопиев адвокати, свързани с партията на Христо Иванов „Да, България“, ще бранят руските шпиони, арестувани преди два дни при бецпрецедентна в историята ни спецоперация, за която първо ПИК съобщи.

Става дума за адвокатската кантора на Доковска, Лулчева, Атанасов, Василев и Сие, които винаги са се представяли за уж прозападно настроени юристи. Те активно участват в редица мероприятия със Съюза на съдиите в България, спонсориран от щедри американски грантове.

Доковска и Атанасов често са автори на коментари в медии, финансирани от „Америка за България“, но днес защитават национални предатели – бивши и действащи военни, шпионирали за Русия. Това обяснява и защо в медиите на въпросните грантаджийски кръгове, сред които и тези на Прокопиев, в последните дни почти се мълчи за спецоперацията срещу руските шпиони. Сега Васил Василев ще защитава обвинените в предателство. Той ще е защитник на Любомир Медаров – шефът на регистратурата за квалифицирана информация в Народното събрание, който преди е бил във военно разузнаване и един от петимата арестувани по случая.

Съдружничката на Васил Василев – Даниела Доковска, е адвокат на Иво Прокопиев по делото за приватизацията на 33% от ЕВН. По това дело Ина Лулчева е адвокат на Трайчо Трайков. Съдружникът на Васил Василев – Георги Атанасов, е адвокат на Иво Прокопиев по делата за запор на над 200 млн., водени от КПКОНПИ.

Атанасов е учредител на „Да, България“ с лидер Христо Иванов. Кантората на Доковска, Лулчева, Атанасов и Василев е сочена за неформален център на войната срещу независимостта на прокуратурата.

Същата кантора защитаваше и имамите от Пазарджишко, които бяха разкрити преди години за проповядване на радикален ислям. Наскоро на втора съдебна инстанция проповедниците бяха осъдени на затвор, предстои произнасяне на ВКС.

Сега уж прозападните юристи дават рамо на руските шпиони, защитавайки ги по обвиненията за предателство към родината и шпионаж в полза на Москва.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ