Сканал в ефир, ВМРО постави на място Сандов от „ДеБъ“

80932789d52ecc6a9ed91161dee52981

„ВМРО е единственият вариант в парламента и управлението да има патриотична алтернатива и коректив на това управление. Ние не сме били в това управление, за да спечелим, а за да бъдем коректив. Бяхме този коректив и от него има нужда и занапред, за да растат доходите и да бъдат защитени семейните ценности”, заяви Искрен Веселинов в дебат с Борислав Сандов от „ДеБъ“ по Нова телевизия.

Вместо да води дебат, Борислав Сандов, който е част от коалицията „ДеБъ“ реши да сътворява панаири и скандали, като не спираше да обижда събеседника си от ВМРО и да говори с подигравателен тон. Така по-голямата част от дебата премина в скандалите на Сандов, вместо да се чуе какво точно смятат да направя и каква им е програмата.

„В рамките на това управление ние успяхме да постигнем не малко за овладяване на кризата. Успяхме да овладеем кризата на длъжниците. Направихме този мораториум, който ги спаси. Наше беше предложението и то влезе в закона. Успяхме да приемем пакет от мерки за подкрепа на туризма, това също беше наше предложение, както и мерките за подкрепа на родителите, които си стоят вкъщи. НОЩ трябва да бъдат малко по-гъвкави. Трябва да има дисциплина и мерки. Нека затварянето да бъде максимум за тези 10 дни, да се даде възможност на бизнеса да се съвземе след пандемията и да се обърнем към личната отговорност и към уязвимите групи. Не виждам как ще бъде здравеопазването, ако не работи бизнесът“, посочи Веселинов.

„За нас е важно да даваме помощи на хората, важно е да позволим на хората да си изкарат заплатите и на бизнеса да работи. Трябва да се намери балансът между стерилната среда, която доказано не работи в Европа. „Демократична България“ са тук от началото на Прехода и сега искат да се събудят новородени. Участвали са три пъти в управление. От началото на прехода са тук и са проблем. Не казвам, че се справяме добре с кризата, а казвам, че се справяме така, както всички“, посочи той.

„Проблемът с доходите има много измерения, но основният за нас винаги е бил демографският. България е страната с най-много миграция. Ние сме тези, които казаха, че доходите трябва да се вдигат и превърнахме това в политика. Не говоря само за минималната пенсия от 300 лв., а за ръста на доходите като цяло. В България всеки трябва да получава съизмеримо на труда си. По отношение на бизнеса не предвиждаме нови данъци, а смятаме, че трябва да бъдат премахнати данък „Уикенд“, данък „Дивидент“, едноличните търговци трябва да получат по-нисък данък и на това ще заложим“, допълни Веселинов.

На въпрос, ако спечелят изборите кой ще бъде тяхното предложение за премиер, Сандов заяви, че биха заложили на Христо Иванов, защото той се очертавал като лидер в коалицията „ДеБъ“.

Искрен Веселинов заяви, че тяхната кандидатура би била лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ