Фармацевтът Костов: Това ме спаси от K-19

Коронавирус

„Недоверието към AstraZeneca расте заради последните данни за рискове от тромбоза. Данните бяха разгледани подробно от ЕМА. Тя излезе със съобщение, че рисковете от тромбози не могат да бъдат отхвърлени напълно. Случаите не са доказано свързани с ваксината, но не могат да бъдат абсолютно пренебрегнати. И затова беше допълнена и листовката на AstraZeneca“, заяви председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.

По думите му в такива случаи се прави разследване върху всички съобщения за подобни проблеми от всички национални агенции.

„В различните държави предпочитат различни ваксини. Във Великобритания си харесват AstraZeneca. В Европа е по-голямо доверието към Pfizer и Moderna. В България също“, каза Костов.

Той посочи, че „ремдeсивир“ е най-често прилаганото лекарство за борба с COVID-19.

„Ако имаме проблеми със сърдечно-съдовата системата, трябва да се правят кръвни изследвания през няколко дни. При хора с риск от тромбоза се прилагат антикоагуланти дълго време след отшумяване на симптомите. Много хора имат и проблеми със съня. Наблюдава се увеличение на покупките на подобен тип медикаменти“, каза още Костов пред Bulgaria ON AIR.

Фармацевтът уточни, че е важно да приемаме хранителни добавки като витамин D, селен и цинк след преболедуване на коронавирус.

„Кръвната плазма е изключително ефикасно лечебно средство. Мен лично тя ме спаси. Бях много тежко болен“, разказа Костов и добави, че тя се прилага се еднократно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ