Извънредно! Шефката на специализираната прокуратура с последни новини за развитието на случая с Митьо Очите и Бенчо Бенчев

daniela-nacheva

Специализираната прокуратура е отделила материалите, събрани за евентуално лично укривателство, и ги е препратила по компетентност на Районната прокуратура в Бургас. Това каза шефката на спецпрокуратурата Даниела Начева, цитирана от в. Труд.

Вчера зам.-главният прокурор Иван Гешев обясни, че се събират данни за това дали общинския съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев е съдействал за укриването на Димитър Желязков-Очите.

„Ние отделяме материали за лично укривателство в отделно дело. То е изпратено към районна прокуратура в Бургас. Колегите там ще събират доказателства и ще преценят има ли основание да се повдигне обвинение или не. Разследването е в начален етап“, обясни Даниела Начева.

По думите й, материалите са отделени не като преписка, а като досъдебно производство. Тя подчерта, че действията, които тепърва предстои да бъдат извършвани, ще се преценяват от наблюдаващите прокурори в Бургас.

Снимка: Flashnews.bgЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ