Румяна Арнаудова представи нови разкрития около Митьо Очите и червения общинар Бенчо Бенчев!

Митьо Очите

„Не по-рано от петък колегите от Районната прокуратура в Бургас биха могли да предприемат каквото и да било по отношение на разследването за лично укривателство на Димитър Желязков“. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от в. Труд.

Тя посочи, че е нужно технологично време, за да пристигнат материалите, отделени в друго досъдебно производство от специализираната прокуратура, да бъда проверени и преценени от компетентната прокуратура.

Евентуалното повдигане на обвинение за лично укривателство на Димитър Желязков-Очите срещу общинския съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев не зависи от екстрадицията на Очите в България.

„Желязков вече има качество на обвиняем. За нас той е лице, извършило престъпление. Затова разследването не е обвързано с екстрадицията му“, обясни говорителят на главния прокурор.

Тя каза, че специализираната прокуратура е установила фактите около пътуването на Желязков в Гърция и Турция.

Според събраните доказателства Йовчо Домусчиев и Бенчо Бенчев са пристигнали в Солун, след като Димитър Желязков е поискал да бъде откаран с микробуса на Бенчев до Истанбул.

„В микробуса са били тримата – Бенчо Бенчев, Димитър Желязков и Йовчо Домусчиев. След това са се отправили към хотел „Рамада” в Турция. Резервациите са били направени от Несрин Узун, а самите стаи в които са били настанени, в една от тях Димитър Желязков, са били на имената на Бенчо Бенчев и Йовчо Домусчиев”, обясни Арнаудова.

„Това са фактите, а правните изводи за това дали ще има и други обвинени за съучастие или за независимо съпричиняване на лично укривателство ще са на компетентната прокуратура. Не бива да казваме нищо повече, защото ще повлияем, а това е недопустимо“, категорична е Арнаудова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ