Ексклузивно! Проговори майката на пометеното в парк 18-месечно бебе, ето какво й казала велосипедистката

maika-postradalo-bebe

Момичето караше много бързо и когато я видяхме, тя вече беше върху детето. Баща й беше на разстояние три крачки, но колелото направо връхлетя”. Това разказа пред Нова ТВ Цветелина – майката на 1-годишното момиченце, което беше блъснато от велосипедистка в парк в Монтана.

След инцидента малката Ралица е е със счупен череп и хематом. Момичето, причинило инцидента, е пълнолетно. Тя живее в дом за временно настаняване в Монтана.

Майката споделя, че е било невъзможно да предпази детето си, защото колелото се е движило твърде бързо. Тя допълни, че велосипедистката е гледала назад, когато е блъснала дъщеря й.

„След като удари детето ми, спря и каза: ”Извинявам се, не исках да стане така, аз нямам спирачки”, коментира още майката.

И споделя, че часовете в болницата са били най-кошмарните в живота на семейството.  За да не се стига да подобни инциденти в парковете на града, Цветелина е подала подписка за повече велоалеи и санкции за нарушителите. Майката иска част от градската градина да бъде преградена, за да не влизат велосипедисти там, където играят малки деца.

„Мястото на велоалеите не е на детските площадки”, коментира още тя.

По думите й към момента дъщеричката й е добре, но има опасност от заболявания, които могат да се отключат вследствие на удара.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ