Грозен инцидент помрачи триумф на национала Цецо Соколов

Динамо Москва, Волейбол

Финалът за Купата на CEV в Санкт Петербург се оказа не толкова празничен, колкото се очакваше за Динамо Москва, който убедително победи Зенит.

По време на церемонията по награждаването, когато Цветан Соколов и съотборниците му вдигаха трофея, Дмитрий Челси-известен фен на тима, реши да се присъедини към тях. Но той не успя да сподели радостта с волейболистите.

Стюардите бързо го хванаха, отвеждайки го настарни. Но по-късно стана ясно, че запалянкото е бил бит до такава степен, че е трябвало да се вика линейка. А съпругата му Светлана Соловьова заяви, че има съмнения за фрактура на гръбначния стълб.

„Още преди мача стюардите и местната служба за сигурност се държаха агресивно. Без обяснение ни бяха забранени всички знамена. Говореха ни много грубо. Положението беше напрегнато без причина“, обясни Светлана пред Спорт 24.

По-късно Зенит публикува изявление за инцидента на официалния си усайт. От клуба твърдят, че въпросният фен е бил в нетрезво състояние и е извършвал „провокативни действия срещу стюардите“ през целия мач. Освен това от Зенит са категорични, че фен, а не служител в залата, е инициатор на битката.

„Този фен (Дмитрий С., известен в медиите като Дима Челси) е лидер на активна бойна група от фенове на Динамо в продължение на много години. В същото време той се представя като служител на Динамо. В продължение на много години Дмитрий С. е официален организатор на феновете на мачовете на волейболното Динамо. На първия мач от финала за купата на CEB Дмитрий С. беше сред с клубна акредитация. През целия първи мач секторът с феновете на Динамо скандира нецензурни фрази към Зенит и показваше неприлични жестове към Зенит.

По време на реванша от сектора с феновете на Динамо и лично Дмитрий С. многократно извършват провокативни действия срещу стюардите. По време на церемонията по награждаването Дмитрий С. скочи и нападна един от стюардите, който е ранен, а дрехите му са разкъсани. След това Дмитрий С. поиска медицинска помощ, която му беше оказана своевременно“, пише в сайта на Зенит.

Тук започват несъответствията в алкохола и медицинските грижи. Соловьова твърди, че съпругът й е бил трезвен и отдавна не пие алкохол. Що се отнася до лекаря, жената сама се обадила да извика линейка.

След като се съвзе от инцидента, Дмитрий разказа за случилото се.

„Бях ударен, когато стигнах до отбора след церемонията по награждаването. Сграбчиха ме и ме завлякоха зад билбордовете, където трима души ме пребиха. Слава Богу, бях групиран и ударите бяха предимно по гърба, по тила и малко в ухото. Имам синини и ожулвания по челото.

Спасиха ме момчета от клуба. Седнах да си почина, да си поема дъх, но казват, че тогава съм загубил съзнание. Когато се събудих, усетих, че не мога да помръдна. А след това дойде линейката“, заяви Дима Челси, който е категоричен, че ще заведе дело в съда.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ