Царевец потъва в тъмнина тази вечер, причината е…

Царевец

Велико Търново отново ще се включи в глобалната екологична инициатива „Часът на Земята“. В 20,30 ч. тази вечер за един час ще бъде изгасено художественото осветление на символите на Старата столица – крепостите Царевец и Трапезица, църквите „Св. Четиридесет мъченици“ и „Св. Димитър“, катедралния храм „Рождество Богородично“, сградата на Община В. Търново, ХГ „Борис Денев“ и др., написа във фейсбук страницата си кметът Даниел Панов.

И знакови сгради в Павликени ще угаснат в знак на съпричастност към каузата за опазване на природата на 27 март. От 20:30 ч. до 21:30 ч., ще бъде изключено осветлението в сградата на Общинска администрация – Павликени, Исторически музей – Павликени и Спортна зала „Йордан Петров – Графа”.

„Часът на Земята“ е най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на планетата. Тази пролет тя ще стане факт за 14-а поредна година в над 7000 града от 180 държави. В последната събота на март милиони хора от цял свят традиционно ще изгасят осветлението в домовете си. Фокусът на международната кампания на WWF ще бъде върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68% от популациите на диви животни. Затова „Часът на Земята“ в България ще обърне специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години.

Дима Максимова, 24 часа



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ