ДеБъ с още заразени с коронавирус след сбирки в Стара Загора, крият го

Христо Иванов

Безотговорното поведение на активисти на ДеБъ и сбирките им, провеждани в пълен разрез със здравните мерки срещу коронавируса в Стара Загора, продължават.

Преди дни няколко души от партията в града са заразени след масови събирания, на които са присъствали и Христо Иванов и Радан Кънев, а двама са и в болница.

Участници в предизборните партийни сборища в Стара Загора разкриха, че те са провеждани на два пъти без маски и без съответните предпазни средства. Веднага след това заразата е покосила водача на листата на ДеБъ в областта Атанас Славов, председателката на коалицията в града и сестрата на журналиста от кръга „Капитал“ Николай Стайков, който се представя като разследващ член на т.н. Антикорупционен фонд, обслужващ интересите на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев.

От дни се говори също, че евродепутатът на ДеБъ Радан Кънев, който в Брюксел е флагман на антибългарската кампания заедно с пратениците на БСП Елена Йончева, Иво Христов и пр., се е самокарантинирал, защото също е бил контактен. Не е известно обаче дали е заразен, болен или просто е взел предпазни мерки, след масовото заразяване на свои съпартийци на сбирките в Стара Загора, където е участвал.

Първата сбирка е била на 8 март, на която при пълно нарушаване на противоепидемичните мерки са е скупчила женската организация на ДСБ, макар комунистическата закваска на този празник да не би трябвало да ги прави негови почитатели. Както се вижда от снимката, „демократичните“ дами не носят маски, нито спазват дистанция.

Вероятно обаче там вече е имало заразени или дори болни, които са разпространявали инфекцията, защото именно след следващата сбирка на 14 март се разболяват и Атанас Славов, и местната председателка на ДеБъ, и сестрата на Стайков, която също е тяхна активистка.

Както ПИК писа, и до момента от ДеБъ ревностно укриват информацията за болните и заразените след тези срещи, което също е нарушение на всякакви противоепидемични правила и каквато и да било човешка етика и морал. Причината е, че лидерът Христо Иванов също е бил по това време в града и се е срещал с част от заразените и ако се разчуе за това, моментално ще трябва да прекрати предизборната кампания.

Затова активистите на ДеБъ трябва спешно и публично да отговорят дали има участници в тези срещи, които в момента са болни и хоспитализирани, информирани ли са за това лицата, които са били в контакт с тях и и месната РЗИ, кой поема отговорността за възникването на епидемичното огнище?

Освен това претендиращите за морал лидери на коалицията трябва незабавно да оповестят дали има и други кандидат-депутати от листата им в Стара Загора, които в момента са заразени или болни, но преди това са се срещали с други хора, включително и на предизборни сбирки.

От РЗИ-Стара Загора също дължат отговор на обществеността защо не са санкционирали нарушителите на противоепидемичните мерки на тези сбирки и си правят оглушки за последствията от тях.

В обратен случай партийците от ДеБъ, чиито лидери непрекъснато се изказват като вече управляваща партия, който най-малкото е част от парламента, въпреки слабите им резултати, измервани от социолозите, в умишлено укриване на опасна за здравето и живота на гражданите информация. И в злонамерено разпространение на заразата от COVID-19.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ