Извънредно! Италианските власти оповестиха: 12 са жертвите на катастрофата с микробуса, сред тях има и българин

katastrofa-italia-mikrobus

Появи се зловещ информация за катастрофата с български микробус в Италия. По-рано днес бе съобщено, че бусът се е ударил в камион, превозващ брашно. Инцидентът стана край италианския град Фоджа в южната област Пулия.

Първоначалната информация гласеше, че има 11 жертви. Всички те били от африкански произход. Бе съобщено, че шофьорът, който е българин само е пострадал. Сега обаче италианските медии оповестиха, че загиналите са 12, а една от жертвите е българин.

Други трима са ранените, един от които е шофьорът на камиона. Според очевидци, микробусът изведнъж навлязъл в насрещното платно, по което се движел камионът. Челният удар бил неизбежен след който, микробусът се преобърнал няколко пъти. Предполага се, че на българина, който го е управлявал или му е станало лошо, или е бил заспал.

Властите предполагат, че сезонните селскостопански работници са се прибирали след работа на полето на път за лагер за имигранти където пребивават около 500 души.  Италианският Сенат почете едноминутно мълчание в памет на жертвите. Вицепремиерът Луиджи Ди Майо каза, че правителството ще поиска информация по случилото се.

blitz.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ