Истината за бебето на починалата родилка Лора, огромна трагедия

Screenshot 2021-03-28 at 12.11.52

Битката за живот загуби още една родилка у нас. Тя е издъхна в болница в Бургас, след като е била интубирана и под изкуствена кома заради усложненията от коронавируса.

36-годишната художничка Лора Янева е била бременна в шестия месец. За недоносеното дете към този момент се грижи екип неонатолози, съобщава bTV. Приятели на жената споделят, че тя е била върната от болницата заради липса на места и приета дни по-късно.

От държавната болница отричат. Разпредена е проверка по случая, която трябва да установи има ли извършено нарушение.

Колегите и приятелите ѝ я описват като лъчезарна и позитивна личност. Тя е участвала в редица благотворителни инициативи, любим арт-терапевт за деца и младежи с увреждания.

Последните ѝ творби могат да се видят в бургаски парк, където Лора е оцветила пейките, приличащи на лодки. Зам.-кметът по културата в Бургас – Диана Саватева разказа, че художничката се е включила като доброволец още при първата вълна на коронавируса у нас.

„Изключително позитивна, със свежо въображение, човек с голямо сърце. Спомням си разговора ни преди година, когато разбрах, че тя иска да се включи в доброволчеството. Малко по-късно загуби първото си дете, но тя не се отказа и продължи да помага“, разказа Саватева.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ