Голяма гавра! Трима измъкнаха над 60 бона от възрастни бургазлии

Пари

Три „мулета“, взели от доверчиви бургазлии общо сумата от 61524 лв. и златни накити / пръстени и монети/ бяха задържани в рамките на седмица от служители на ОДМВР – Бургас. И тримата мъже, получили парите и ценните вещи, след като притежателите им, били измамени по класическата схема „оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници“.

В първият от случаите – на 10.05.т.г. 58 годишен бургазлия, живеещ на бургаската улица „Пробуда“, решил да подпомогне задържането на телефонни измамници, след като получил обаждане от непознат, представил му се за високопоставен полицейски служител. Непознатият заявил, че всички пари и ценни предмети, които бургазлията щял да даде за приключване на полицейската акция с арест на ало-измамниците, впоследствие щели да му се върнати. Бургазлията доверчиво събрал всички налични парични средства от дома си в размер на 2 150 лева, както и пет златни пръстени и три златни монети с общо тегло около 40 грама, поставил ги в найлонова торбичка и ги занесъл до гараж, разположен на ул. „Св. Патриарх Евтимий“ № 87. В резултат на няколко месечно разследване и проведени множество процесуално-следствени действия, служителите от Първо Районно управление – Бургас установили самоличността на мъжа, взел парите и златните предмети – това е криминално проявения С.К., 24 годишен от Лясковец, обл. Велико Търново, който направил пълни самопризнания по случая.

Във втория от случаите – на 21.07.т.г. 68 годишна бургазлийка, живееща на ул. „Кооператор“ в к-с „Меден Рудник“ отново заблудена, че съдейства на полицейските служители, участващи в спецакция, събрала в найлонова торбичка сумата от 11 600 лв. и златни накити. Торбичката е взета от 24 годишния Г.Х. от Камено, който е задържан в Четвърто Районно управление – Бургас със съдействието на служители от Районно управление – Камено. Г.Х. направил пълни самопризнания по случая и описал механизма на извършеното от него деяние.

На 30.07.т.г. 68 годишна бургазлийка, живееща на ул. „Св. Партриарх Евтимий“ е заблудена, че помага на служителите на реда и след като събрала в чанта сумата от 47 774 лева, я предала в района на бл. 7 в ж.к. „Лазур“, на мъж на видима възраст около 70 години. В резултат на бързите полицейски действия на служителите от Пето Районно управление – Бургас е установено, че парите са взети от 87 годишния Т.Ч. от Бургас, който заедно със сумата отпътувал в посока Варна. Със съдействието на служители от Трето Районно управление – Варна Т.Ч. е задържан и впоследствие върнат в Бургас. Извършени са множество процесуално – следствени действия / разпит на свидетели, разпознаване, оглед на веществени доказателства и др./, като е доказана вината на 87 годишния мъж. Самият той направил пълни самопризнания и върнал сумата, взета от 68 годишната бургазлийка.

И по трите случаи са образувани досъдебни производства, а работата по документиране на престъпната дейност на С.К., Г.Х. и Т.Ч. продължава.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ