Времето откачи! Днес ще бъде голяма жега, но на някои места ще има валежи, бури и градушки…

Небе Слънце Време

През нощта времето бе ясно и почти тихо. Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд само на отделни места в Северна България и планините ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Това съобщи Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), цитиран от Фокус.

По-голяма вероятност за локални градушки има в североизточните райони. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°, в София – около 31°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места по северното крайбрежие краткотрайно ще превали. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 30-32°. Температурата на морската вода е 27-28°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 17°.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за август.

От сряда до петък ще бъде слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, позначителни през първия ден, главно над югозападната половина от страната. Само на отделни места там ще превали и прегърми.

В Дунавската равнина и източните райони ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат, в петък – до 28°-33°.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ