Извънредно! Генералният ни консул в Милано разкри още подробности за пострадалите българчета в Болоня!

Взрив в Болоня

Генералният консул на България в Милано Росен Руфев съобщи в ефира на Нова телевизия последните новини за пострадалите българчета при взрива в Болоня.

Припомняме ви, че децата са ученици от Силистра и са пристигнали в Италия на 2-и август по линията на европейска програма с пребиваване до края на месеца. Те са част от група от 20 ученици в 11-и клас на професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“. Групата се придружава от четирима преподаватели, сред които няма пострадали.

Седем деца общо са пострадали. Осмото дете е получило психологически проблеми и е получило съответната помощ. Трима ученици остават в болница. Момче с обгаряния на долните крайници е настанено в съответното отделение в болницата в Чезена. Други двама ученици са в болницата „Бел Ария“ в Болоня. Предстои да им бъдат направени пластични операции.

Не е постъпило искане от родителите на децата те да се приберат максимално бързо, но може и да постъпи по-късно подобно, информира Руфев и поясни, че днес планира да посети сънародниците ни.

„В болницата в Болоня и в другите медицински заведения се оказва максимално най-добрата помощ“, съобщи още той.

Днес се очаква на мястото на инцидента да пристигне и министър- председателят на Италия.

Допълнителна информация може да бъде получена на дежурния телефон на Генералното ни консулство: 00393337826043.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ