Извънредно! Разкриха нагла измамна схема за получаване на шофьорски книжки /ВИДЕО/

listovki

„Не сме учудени (от измамната схема за придобиване на шофьорски книжки – бел.ред.)“, коментира за „Здравей, България“ Дамян Войновски, заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Изказването дойде, след като в понеделник в Бургас Икономическата полиция разби схема на частна автошкола, уреждала изпити.

Той напомни за въведените преди няколко години т. нар. „бели стаи“, в които се прави лицево разпознаване между данните от личната карта и човека, което се явява на изпит.

„За съжаление, единственият начин за преминаване на такъв изпит остава с фалшива лична карта“, призна Войновски, като посочи, че агенцията е закупила специални поляризиращи стъкла, с които да се проверяват документите за самоличност.

„Не е толкова сложно. След като разполагаме с толкова много IT-специалисти, видите ли, не може да се изпрати един протокол по електронен път заедно със снимката и с протокола на хората, които са се явили в момента. Доколкото знам, МВР отказва да се даде възможност по време на самия изпит да се сравнят базите с лични данни на кандидата, който се явява, и много лесно се минава с лична карта“, коментира Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

При разкритата измамна схема трети лица са се явявали на изпит вместо курсистите. Всичко се е уреждало от 62-годишния инструктор Красимир Н., който беше задържан при спецакцията в понеделник. Схемата е работила в няколко общини – Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен.

Видеото вижте ТУКЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ