Всички искат паркинги в София? Повече от 2 милиона лева ще отидат за тях!

Паркинг

Над 2,3 млн. лв. ще бъдат необходими за обновяването на подземния паркинг при Националния стадион „Васил Левски“, където ще бъдат открити 193 места. Това става ясно от обществена поръчка, пусната от Центъра за градска мобилност (ЦГМ), съобщава Монитор.

В момента функционира само първото ниво на гаража, останалите две нива са неизползваеми. Преди време Столичният общински съвет реши да прехвърли стопанисването на паркинга на ЦГМ. Така дружество ще превърне паркинга в буферен към метрото – ще се използва безплатно във времето, в което подземната железница функционира, от хората, които използват обществен транспорт. Паркоместата ще бъдат достъпни и за всички останали, но срещу заплащане.

Спечелилият поръчката ще трябва да се заеме със строително-монтажните работи. В това число влизат водоснабдяване и канализация, ектроинсталации, отопление, вентилация, климатизация, както и саниране на помещенията. Ще трябва да се изработи план за безопасност, както и за начина на изхвърлянето на строителни отпадъци.

В момента има изградени и функционират четири буферни паркинга разположени в непосредствена близост до метростанции. Този на „Цариградско шосе” има две нива с общ капацитет 1350 паркоместа. „Всекидневно в делнични дни там паркират от 350 до 550 автомобила, а в почивни дни – от 30 до 90. Заетостта се увеличава при организиране на изложения съгласно годишния изложбен план на Интер Експо Център и дневно преминават от 650 до 800 автомобила“, сочат данни на инициативата „Визия за София“.

Паркингът на „Бизнес парк” има две нива с общ капацитет 86 паркоместа. Всекидневно в делничните дни до 9 ч. там се заемат всички паркоместа, а в неработни дни – от 15 до 30 броя. Гаражът на „Бели Дунав” е разделен от метростанцията на две части. Северната част има две нива с общ капацитет 128 броя паркоместа, който е напълно зает в делничните дни, а в неработни дни се ползва средно от 15 до 40 броя. Южната част има две нива с обща вместимост 350 броя паркоместа, като всекидневно се заемат от 90 до 130 броя в делничните дни, а в неработни дни – от 20 до 50 броя. Метроспирката на „Джеймс Баучер“ също разполага с буферен паркинг.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ