Война: Георги Гергов купил 20 депутати на БСП

Георги Гергов

Пловдивският олигарх Георги Гергов, който вече петилетка е в открита война с Корнелия Нинова, готви зловещо отмъщение. Червеният мултимилионер, нежелан на „Позитано” 20 откакто бившата седесарка пое Столетницата, отсега е напазарувал 20 човека от листата на БСП, които в новия парламент ще играят за ГЕРБ, предупреди брилянтен източник на Lupa.bg.

„Интересното е, че тези 20 човека, които вече са под крилото на Гергов срещу сериозен кеш, имат реален шанс да влязат в новия парламент, не са пазарувани произволно. Ако вярваме на социолозите, които вещаят между 40 и 50 социалисти в 45-то НС, излиза, че богаташът, тръгнал като директор на свинекомплекса в пловдивското с. Маноле, ще притежава половината парламентарна група на БСП в новия парламент“, пресметна източникът ни.

За готвения саботаж алармира преди дни и социалистът Свилен Иванов. Според него Гергов и сие са твърдо решени да бойкотират Корнелия Нинова.

След като изгуби битката за овладяване на партийното ръководство, а по-късно беше и изключен от БСП, пловдивският олигарх и негови служители и приближени на различни „хранилки“ в местната партийна структура1 са решили да „изгорят“ всичко след себе си, но да не допуснат добро представяне на левицата както в Пловдив, така и в цялата страна.

Групата около Гергов не крие, че иска да повлияе на резултатите от изборите и демонстративно отказва участие в кампанията на Нинова. В този контекст дойде и новината, че петима председатели на районни организации на БСП в Пловдив се отказали от участие в листата за предстоящите парламентарни избори.

Тодор Стоилов, Йордан Василев, Костадин Беларев, Атанас Баташки и Добромира Тошева разпространиха декларация часове след като лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че застава начело в битката за Пловдив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ