Удар на Калотина! Откриха и задържаха страшно голяма сума фалшиви евро

pari-evro

48 000 евро са задържали служители на митнически пункт „Калотина“ при проверка на холандски лек автомобил, пътуващ за Турция. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

През нощта на 27 юли 2018 г. на входящо трасе пристига лек автомобил с холандска регистрация, в който пътува семейство – съпрузи и двете им непълнолетни деца. При извършен личен преглед на 36-годишната пътничка в двете чашки на сутиена й са открити по една пачка с банкноти от по 500, 200 и 100 евро.

Митническата служителка, която извършила проверката, установила, че около ханша на жената, под клина й, също е омотана текстилна чанта, в която били укрити още два хартиени плика с по 5000 евро всеки. Общата открита сума по тялото на жената възлиза на 48 000 евро.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Столична и под надзора на Районна прокуратура Сливница, което е приключило със споразумение и валутата е отнета в полза на държавата. Това е трети случай за месец юли на голямо количество задържана валута на митнически пункт „Калотина“, като общата левова равностойност от трите задържания възлиза на над 380 000 лева.

За първите шест месеца на 2018 г. на този и други пунктове митническите служители са задържали валута за над 1,5 млн. лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ