Семейство Златкови обраха титлите на държавното в Банско

Банско

Скиорите Камен Златков (Мотен) и Юлия Златкова (Юлен) са новите шампиони на България в дисциплината слалом.

Състезанието в най-техничната дисциплина се проведе днес на писта „Томба“ в Банско. Организатори са БФСки и „Юлен“.
При мъжете първи е Исток Родес (Хърв) с 1:41,60 мин, пред Филип Зубчич (Хърв) – 1:42,43 мин и Камен Златков – 1:42,96 мин. Камен печели националната титла, като най-предно завършил български скиор. Топ алпиецът ни Алберт Попов (Мотен) завърши четвърти, но взима среброто в българското първенство. Трети за националния ни шампионат е Никола Семерджиев (Пампорово). Участие при мъжете взеха 42-ма състезатели от 17 държави.

При жените Юлия Златкова е първа с 1:57,83 мин. Втора на 1,32 сек остана Луиза Бертани (Ит), а трета на 5,34 сек е Мария Константин (Рум). За българското първенство среброто е за Силвия Маджарска (Чамкория), а бронзът взе Мира Гелова (Витоша ски). Участие при жените взеха 23 състезателки от 9 държави.

Пълните резултати може да намерите на сайта на „БФСки“. Днес в Банско ще се проведе и слаломът за купа „Пирин“, който е валиден и за държавно първенство за юноши и девойки, младша и старша възраст (до 18 и 21 г).

„БФСки“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ