Е, не! Няма да повярвате какъв хитър начин за кражба на автомобил измислиха!

Кражба на автомобил

В последно време започнаха да се появяват все нови и нови разкази за опити за кражба на автомобил с помощта на бял лист хартия. Тази уловка бе използвана от мошениците още преди десетина години, преди шофьорите да станат по-внимателни. В резултат измамата изгуби актуалност. Сега този начин отново бе изваден от нафталина.

Мошениците действат по следния начин: собственикът се качва в автомобила на паркинга и забелязва, че на задното му стъкло нещо е прикрепено и му пречи да вижда. Предполагайки, че това е някакъв флайър, недоволният водач изскача от колата, за да махне листа, а междувременно джамбазът точно това чака – веднага,  след като собственикът се приближава до задния капак, за да махне листа, крадецът скача в отключената кола и отпрашва в неизвестна посока. Тук се разчита на ефекта на изненадата, затова този приом се практикува както и на паркинги, така и на светофари.

Впрочем, това е само еидн от вариантите за кражба на кола с лист. Има също и такъв, при който празна консерва се закача за задната броня, или момче на светофар, което плюе в салона на колата. Основната задача на джамбазите е да отвлекат вниманието на шофьора и да го изкарат от автомобила, като си забрави ключовете на таблото.

Затова, ако забележите на задното си стъкло нещо подозрително, не бързайте да напускате автомобила си. По-добре се отдалечете на безопасно място и тогава проверете какво точно виси на задното ви стъкло.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ