Обявиха новия ромски цар на погребението на Кирил Рашков в Пловдив

Image_9677422_302_0

Голям човек изпращаме днес. Много богат, с власт. Той беше наш цар. Така роми, събрали се на Централни гробища в Пловдив, изразиха уважението си към Кирил Рашков. На въпрос „Кой ще го замести“, бяха единодушни – синът му Ангел.

Въпреки проливния дъжд. на поклонението на Цар Киро пристигнаха повече от 100 души. Паркингът отесня от лъскави лимузини.

В църквата „Св. архангели“ на Централни гробища беше отслужено опело за Рашков. След това тленните му останки бяха положени в гроба на баща му Георги, когото наричаха Цар Гого. В съседство е мавзолеят на Иван, сина на Кирил Рашков.

Преди церемонията процесия с музика тръгна от хотела на Цар Киро на Понеделник пазара по бул. „Мария-Луиза“. Близки вървяха по платното с кръст, венци и музиканти, които свиреха тъжна народна песен, а отзад се точеше голяма колона от автомобили. След намесата на полицията хората се качиха на тротоара и освободиха движението.

Цар Киро издъхна на 78 г. в дома си в Пловдив от сърдечна недостатъчност. Според хора от неговото обкръжение той е планирал операция в Турция, но смъртта я е изпреварила.

Текст и снимка: Анелия Перчева, 24 часа



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ