Ще ви излезе доста солено, ако паркирате неправилно край морето! Ето колко струва паякът на различните места!

Паяк вдига кола

Паяците за репатриране в морските курорти имат стройна организация от шпиони, които дебнат неправилно паркирали коли и съобщават на централата, за да изпратят екип да ги вдигне до наказателния паркинг. Така те успяват да приберат солените такси от туристите всяко лято. За съгледвачи на паяците служели рецепционисти, сервитьори от улични заведения и продавачи в магазини в централните зони в Бургас, Варна и Слънчев бряг, пише „Монитор“.

Най-скъп е паякът във Варна – 75 лева, в Бургас струва 62,40 лева, в Слънчев бряг и Созопол вземат по 50 лева, а в Несебър е най-евтино – само 36 лева за репатриране, показа проверка.

В разгара на сезона безплатно паркиране в морските курорти е мисия невъзможна. Паяците сноват денонощно край морето и отнасят нарушителите.

„Като хищници са. Имаш чувството, че карат след теб и само да сбъркаш и оставиш колата за 5 минути без надзор, вече е вдигната. От хотелите и от капанчетата също много често се обаждат на паяка и той идва моментално“, разказа служител в Слънчев бряг.

В Бургас и Варна цената на паяка е според отдалечеността на зоната от паркинга за репатриране и варира от между 43,20 и 62,40 лева за Бургас и 55 и 75 лева във Варна.

Паяците не са единствената опасност в Слънчев бряг. Там действат с пълна сила и скобите, чието сваляне струва 25 лева. Двойно по-скъпо излиза репатрирането до наказателен паркинг – 50 лв., допълнително се начисляват и по 3 лева на час за времето, през което возилото е престояло в наказателния паркинг.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ