Кирил Добрев изригна! Разкри каква е била ролята на Очите и кой помагал за бензина на Ролса на Бенчев

Кирил-Добрев

Втори ден се обясняваме за това, дали имаме сестра или нямаме. Надявам се този път да бъда изключително точен. Бенчо Бенчев е общински съветник от групата на БСП и коалицията в Бургас. Той е представител от

гражданската квота, на нашия коалиционен партньор „Сдружението на пенсионерите“. Единствените средствата, които Бенчев е давал на БСП са 70 лева, които групата общински съветници събира за своята дейност. Това каза Кирил Добрев на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията във връзка със спецакцията по залавянето на Димитър Желязков и свързаността му с общинския съветник Бенчо Бенчев.

„БСП няма черна каса. БСП получава добра субсидия и не се нуждае от подобни форми на финансиране. Всички мероприятия на БСП се финансират официално от субсидията, които получава като партия. Кой какво имущество има, може да се провери в публичния регистър. Всички попълват декларация и всичко попада в електронния регистър. Всички останали приказки са в сферата на „някой каза, друг чу“. Ако някой е получавал средства от Бенчо Бенчев и си мисли че, той е БСП, бърка. Средства под каквато и да е форма от Бенчо Бенчев не са постъпвали“, каза още Добрев.

На въпроси, дали се е изпарила „Визия за България“ през бензиновите пари на Ролс Ройса на Бенчев и дали Корнелия Нинова ще поиска вот на доверие заради скорошните скандали, включително и заради брата на Стоилов, който е участник в ОПГ за купуване на гласове, Кирил Добрев бе лаконичен. „Всичко, което съм чел във Фейсбук. Нямате никакъв пропуск“, каза той.

„Визия за България не се е изпарила през бензиновите пари на Ролс Ройса на Бенчо Бенчев. Целта на този план е именно да се сложи край на този модел. Мога да кажа кой е помагал на Бенчо Бенчев да си зарежда Ролс Ройса.

Толкова години членство в ЕС, произходът на средствата отдавна не е тема на политиците, а на институциите, които се занимават с това. Те активно са помагали. Фирмата „Аркус“, тя е функция на Бенчо. В тази фирма, в която Димитър Желязков е помагал за обекти, охранява НОЙ Бургас с обществена поръчка, охранява денонощно митниците, на пристанището в Бургас и в Ямбол.

Постоянно охранява и социални обекти, дори и дом за младежи. Ако приемем, че извършват нелегален бизнес, и охраняваш училища, ти направо си затваряш бизнеса в кръг. Тези поръчки не са му дадени от БСП“, каза Добрев.

Що се отнася до възможността Елена Йончеа да има офшорка с Цветан Василев, Добрев отговори, че „всичко е в публичните регистри“. По думите му, БСП във всеки един момент е готова за предсрочни избори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ