ГОРЕЩИ ДАННИ: България грейна за 14-и път с цвета на ГЕРБ, а мнозинството гласува доверие на Борисов (КАРТА)

Бойко Борисов

Над 8% процента е разликата между победилата на изборите политическа сила ГЕРБ и достигналите до второто място от „Има такъв народ“.

При над 98% преброяване данните сочат, че за партията на Бойко Борисов са гласували 828 628, за ИТН – 562 005, а БСП се нарежда на третото място с едва 476 354, но все пак много по близо до второто място, отколкото партията на Трифонов е до ГЕРБ.

Тях ги делят над 266 000 гласа, докато Корнелия Нинова е зад него с по-малко от 100 хил. гласа.

Тези числа са изключително важни с оглед на опита да се подмени за пореден път вота на хората. При това – в демократична държавата, където би следвало да спазва волята на мнозинството.

Цифрите говорят още по-ясно, ако се види картата на избирателните райони, които са 31 у нас и става още по-ясно, че ГЕРБ печелят за 14-и път избори, 5 от които са парламентарни.

ГЕРБ печелят 24 района на страната, в които са първа политическа сила.

След тях са ДПС с 3 района – Кърджали, Разград и Търговище.

„Има такъв народ“ и БСП си поделят по 1 област съответно Русе и Ямбол.

„Демократична България“ има победа само в части от София. А в 25-и МИР, където беше лидерската битка, ГЕРБ печели, а втори са ИТН и оставят ДБ чак на трето място.

Всички анализатори, политолози, анализатори са категорични, че голямият победител в тези избори е ГЕРБ и очевидно суверенът няма никакво намерение да ги „изчегъртва“ от властта. Дори напротив – забелязва се нещо абсолютно безпрецедентно, а именно, че дори и след изкаран пълен мандат и то трети, мнозинството от българите отново дават своето доверие на ГЕРБ.

Нагледен пример е картата на изборния вот по области, където ГЕРБ оцветява в синьо България и няма конкуренция. Истината за новият месия в лицето на ИТН, които се помайват какво да правят и как да реагират е, че избирателите са се отказали от ДПС и БСП в полза на Слави Трифонов.

На предните парламентарни избори, БСП беше втора политическа сила и то с внушителните малко над 27%, ДПС беше трета политическа сила, а днес партията на Доган е на незавидното четвърто място.

Твърдият електорат на БСП и ДПС по всичко личи е предпочел да се откаже от тях и да даде своите гласове за ИТН. Фактите са ясни, цифрите от изборите – също, както и това, че ГЕРБ не губи своите избиратели, за разлика от ДПС и БСП. Нищо, че зависимите медии някак опитват да ги извъртат и да тръбят друго.

Разликата от малко над 8% процента е достатъчно голяма дистанция от втората партия, за да е ясно, че управляващите остават предпочитани от мнозинството. Всякакви други твърдения, са просто грозен опит за помяна на истината, но и една голяма лъжа и обида към повече над 820 000-те гласувалите за партията на Бойко Борисов.

Това е добре да се знае от всички онези, които смятат и си правят тънки сметки за взимане на мандати с мижави проценти. Те са нелегитимни и не отговарят на волята на мнозинството, която е свещена в демократичните държави.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ