Безапелационна победа за Борисов в Банкя – премиерът събира два пъти повече гласове от вторите ДБ

Бойко Борисов

Безапелационна победа за ГЕРБ и Бойко Борисов в родния град на премиера Банкя. Борисов и партията му печелят с два пъти повече гласове от втората формации в района – „Демократична България“, видя ПИК.

ГЕРБ печели убедително във всички големи секции в град Банкя, а сборът от гласовете в 19-те секции в района (б.а. 18 секции са част от 25 МИР София, а е 1 секция е част от 24 МИР София) за партията е 1712.

Така той е единственият лидер засега, който е победител в родното си място.

Втора политическа сила в родното място на Бойко Борисов е „Демократична България“, която събира два пъти по-малко гласове – 863.

Формацията на Слави Трифонов е трета политическа секция, показват протоколите от 18-те секционни комисии в Банкя. „Има такъв народ“ събира 801 гласа.

За Българската социалистическа партия остава четвъртото място. Партията на Нинова не може да се похвали с особен успех в Банкя и събира над 1000 гласа по-малко от ГЕРБ. Общо 655 са пуснатите бюлетини за БСП в секциите в родния град на Борисов.

Припомняме, че преди минути станаха ясни и окончателните данни при 100% преброяване на протоколите от ЦИК.

Първа политическа сила е ГЕРБ с 26,18%. Партията на Борисов откъсва напред с 8,52% и оставя втората партия далеч – ИТН събраха 17,66%.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ