Желязков за концесията на Летище София: Нито се опрощават, нито се намаляват плащания

Росен Желязков

„Възстановяваме баланса на концесията на Летище София единствено чрез отлагане на годишни плащания. Те нито се опрощават, нито се намаляват. Същевременно още този месец държавата ще получи първоначалното концесионно възнаграждение в размер на 660 млн. лв., които са предвидени в приходната част на бюджета“.

Това обяви по време на днешното заседание на кабинета министърът на транспорта Росен Желязков, на което одобри предложеното от него изменение на концесионния договор.

От БСП заявиха вчера, че се готвят промени, които ще бъдат приети в „12 без 5“ и ще ощетят държавата. Според Желязков темата се е превърнала в „предизборна дъвка“.

„Единственото желание на опонентите е да уязвят или провалят тази чиста, прозрачна и изключително полезна за държавата инвестиция“, заяви министърът на транспорта.

По думите му, ако се прекрати договорът, държавата ще се лиши от 660 млн. лв. и това ще затрудни изпълнението на бюджета.

„Ще се създадат рискове за изпълнението на държавния бюджет, а също така най-голямото ни летище няма да има възможност да бъде конкурентно като тези в съседните държави“, допълни Желязков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ