До всички пенсионери: Имаме добри новини за Вас!

Пари

Стана ясно, кога пенсионерите ще получат допълнителна сума към своите месечни суми.

Между 19 и 26 април ще бъдат изплатени те. Става въпрос за еднократните помощи за храна от 120 лева, които ще получат пенсионерите с пенсии от 300 лева и 1 стотинка до 369 лева включително.

Това заявиха пред БНР от социалното министерство след запитвания от наши слушатели.

Право на такава помощ имат 390 хиляди възрастни хора.

Средствата се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Възрастните хора, които получават пенсия по карти, ще получат допълнителната помощ също по банковите си сметки, а останалите – в пощенските клонове, където получават пенсиите си.

Ако даден пенсионер не получи помощта в пощенската станция, от която обикновено взима пенсията си, трябва да се обърне към Дирекция „Социално подпомагане“ по местоживеене, за уточняване на актуалния му адрес, след което ще бъде включен в списъците.

Хиляди пенсионери бяха неприятно изненадани, че към априлските пенсии не е добавена сумата от 120 лева, която беше обещана от държавата като еднократна помощ за хранителни продукти, предава кореспондентът на БНР в Благоевград. Стотици бяха обажданията в териториалното поделение на НОИ в областния град.

Оказа се повечето пенсионери не знаят, че помощта от 120 лева ще се изплаща от териториалните поделения към Агенцията за социално подпомагане и търсеха информация от НОИ.

Днес на сайта на Агенцията вече публикувана официална информация за това кога и как хората ще получат обещаната еднократна добавка.

Румяна Петкова, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, обясни:

„Всички граждани, които получават пенсия от 300 лева и една стотинка до 369 лв. ще получат в месец април от 16 до 29-и включително по банкова сметка или по поща по 120 лв. еднократно финансова помощ за хранителни продукти. Това са около 400 хиляди граждани. Важно е да се отбележи, че гражданите не трябва да подават заявления. Автоматично това ще бъде извършено и служебно от служителите на Агенцията за социално подпомагане“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ