Арестуван наркодилър проплака пред съда, искал да ходи на работа и да се грижи за семейството

kesi

Варненският апелативен съд отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение „домашен арест“, която Рафет Б. търпи като обвиняем по досъдебно производство за притежание на голямо количество наркотични вещества, предназначени за наркопазара.

Рафет Б. е в ареста от 25 април тази година с определение на Окръжен съд – Варна. Той е привлечен като обвиняем затова, че притежавал близо 5 грама хероин и повече от това количество амфетаминопроизводни, разпределени в приблизително 300 дози, предназначени за разпространение. Три месеца по-късно първата съдебна инстанция е намерила основание да измени мярката на Рафет от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Основанията за това са били влошеното здравословно състояние на съпругата му и необходимостта от грижа за двете им деца.

Днес Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на обвиняемия, който моли съда за още по-лека мярка за процесуална принуда, за да има възможност да работи и да се грижи за съпругата и за децата си. Втората съдебна инстанция отново подложи на преценка високата обществена опасност на деянието, за което Рафет е привлечен като обвиняем. Голямото количество забранени от закона вещества, видът на престъпната дейност и строгата санкция на закона водят и този съд до извода, че ако търпи по-лека мярка мъжът може да извърши престъпление, да се укрие и да осуети наказателната репресия срещу себе си.

Определението на съда е окончателно.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ