Разсекретиха тайният списък на Борисов, в него има 5 имена

Бойко Борисов

Пет варианта за шеф на групата на ГЕРБ обмисля премиерът Бойко Борисов, който днес обяви, че се отказва от депутатското си място в 45-ото Народно събрание.

Така той изненада и опроверга политолозите, които три дни коментираха какъв лидер на опозицията ще е Борисов, след като кабинетът му не мине и начело на държавата застане правителство с мандата на Слави Трифонов.

Две жени и трима мъже били фаворити на Борисов, твърди „Стандарт“ , позовавайки се на източници в ГЕРБ.

Първият вариант била досегашната шефка на групата д-р Даниела Дариткова. Но лидерът на партията се тревожел, че е прекалено дипломатична. Затова премислял дали да не повери групата на бившата председателка на 44-ия парламент Цвета Караянчева.

Близките на Борисов обаче го съветвали в новата политическа ситуация да даде групата на мъж. Първият е Томислав Дончев, когото спрягат и за кандидат-премиер на ГЕРБ.

Вторият е транспортният министър Росен Желязков. Анализите показвали, че той стои много добре политически, има остър език, в предизборните дебати показа, че знае как да излиза от ситуации. А и на парламентарните избори постигна отличен за ГЕРБ резултат в разбитите от Цветан Цветанов благоевградски структури.

Най-верните на Борисов обаче залагат на Николай Нанков. Те припомнят, че той е най-често с премиера по време на обиколките му в страната и за всички депутати ще е пределно ясно, че когато спуска нареждания, те идват директно от джипката.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ