Бивш депутат от БСП с горещ коментар за връзката им с подземния свят: Червените обичат богатите софри!

БСП

Не съм учуден и изненадан от изплувалите връзки БСП-Димитър Желязков. Това е отражение на факта, че отдавна политическият елит е свързан с криминогенна-олигархична върхушка у нас. И не касае само този Бенчо Бенев, когото аз не познавам, а включва много по-широк кръг, да не кажа целия олигархичен и политически свят. Това коментира пред Новини.бг бившият депутат и активист от БСП Страхил Ангелов.

Той е бивш депутат от БСП, който доброволно напусна партията преди 3 години, заради „натрупани разочарования”. На 41 години е, завършил е „Международни отношения”, владее 4 езика, има свой бизнес.

На въпрос кога е започнало срастването на партиите с подобни структури Ангелов посочва, че процесът е започнал от 1990 г.

„Тогава номенклатурата на БКП започна да гради българският капитализъм. Тогава бяха назначени бг капиталистите, които придобиха държавни активи и впоследствие някои продадоха за скрап и изиграха на рулетка. Политическа воля за стопирането на тези вредни процеси нямаше, защото участниците в него не желаеха да спират. Те не искат и сега. Сегашният „герой” Митьо Очите вероятно също е човек със солидни фиансови възможности и кой знае колко политици е оплел в мрежите си през годините“, допълва екс активистът на червените.

Запитан защо партията на бедните, социално онеправданите и пр. – БСП, не се разграничи категорично от тези процеси през изминалите години Страхил Ангелов отговаря: „Е, как защо! Много от тези хора са преминали през редиците на БСП. Тази партия не е по-различна от всички останали. Ръководителите на соцпартията – не само тази жена, която е в момента, а и в годините назад, никога не са защитавали работниците. Винаги са сядали на едни маси с банкери примерно, защото не обичат работниците, смятат трапезите им за постни, пък те обичат по-богати софри“.

По думите му са необходими дълбоки социално-икономически трансформации. Но няма да ги направят онези, които създадоха тези проблеми и хаос. Наивно е да смятаме обатното. Тези хора продължават да си се въртят в политическото пространство и да лансират свои удобни протежета, производни и т.н., допълва Ангелов.

Днес приличаме на колония на колонията. Примерно навремето нямаше как да се случи това безобразие, което коментирахме с вас – зам.-председател на общински съвет да предостави любезно стаята си на издирван от полицията, смята той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ