Не се гответе да оплаквате ГЕРБ! Вижте как в Русе си сгънаха кърпичките

7 Dni Bulgaria12.04.2021
красен кралев

Нещо много интересно се случи на тези избори в Русе, но мина и замина. И това не е факта, че партията на Станислав Т. Трифонов там е първа политическа сила.

Интересното е оцеляването на ГЕРБ! Не просто оцеляване, а надигане. В град, от който се очакваше да бъде поставено началото на края на партията на Бойко Борисов. Според социолозите най-аристократичният ни град в миналото трябваше да е този, в които управляващите да затънат до трета сила. С перспектива при лоша кампания да се борят за четвърта с ДПС.

Предпоставки много. На местните избори преди две години ГЕРБ бе пометен от БСП с близо 7 000 гласа разлика. Изключително много, като се има предвид, че още две лета преди това пък управляващите биха с около 4 000 гласа.

Добавяме факта, че падналият кмет бе един от най-близките хора на Цветан Цветанов, заради което се предполагаше че на тези избори ще работи срещу ГЕРБ. Както и стана. Несигурен дали иска да се занимава още с политика е бил явно и самият областен шеф Пламен Нунев, за което говори подадената днес от него оставка.

Затова на Бойко Брисов му се наложи да праща в Русе за водач на лисат куче вълча порода като Красен Кралев. Което между другото бе изтълкувано като още един сегурен знак за русенския край на ГЕРБ! Така де, свършиха ли русенците, та чак човек от Варна трябваше да идва!?

Трябваше! И резултатите го показват. ГЕРБ не само се надигнва в Русе, но дори щеше да е и първа политическа сила, ако дилърите в ромско-турските места не бяха изтйргували подкрепата си за ДПС и… посочената им партия на Слави Трифонов!

Въпреки това ГЕРБ загуби само със 111 гласа. И би БСП на управляващите града с почти 2 000 преднина! Припомняме: При загуба с 7 000 преди 24 месеца на местните избори.

Та който е готов да оплаква ГЕРБ нека не избързва. Вижте как в Русе си прибраха кърпичките.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ