Слави, който е за мажоритарни избори, днес не ги подкрепя, защото ги предлага ГЕРБ

Слави Трифонов

Говоренето „анти“ преобладава в новия парламент. Словата на парламентарните групи са с площадната стилистика от лятото. Но най-смешното е, че партията на Слави се отказа от най-скъпото си – мажоритарните избори, за които шоуменът и сценаристите му от години настояват. Мажоритарната система бе и един от въпросите на референдума, иницииран от формацията на Слави Трифонов.

На този референдум през ноември 2016 г. за мажоритарни избори гласуваха 2,5 милиона българи.

Докато наместникът на Слави Тошко Йорданов говореше от трибуната какво ще предложат да се промени в Изборния кодекс, от залата му подвикнаха: „А мажоритарните избори?“.

„Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов.

Сутринта ГЕРБ съобщи, че внася проектозакон за мажоритарни избори. Явно обаче анти ГЕРБ рефлексите на хората на Слави са толкова силни, че те са в състояние да се откажат от своя основна идея, само защото я предлага ГЕРБ.

Такова поведение не води до оптимизъм за бъдещето на управлението и този парламент.

„24 часа“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ