Ива Митева привика Бойко Борисов в парламента

Цвета Караянчева, Ива Митева

Наистина разчитам на всички вас. Изискала съм да ми се подпише писмо за пълна публичност и прозрачност в работата ми. Това заяви председателят на НС Ива Митева в кулоарите на сградата на парламента, предаде репортер на колегите от Novini.bg.

„В другата сграда няма нито един дезинфектант срещу COVID-19“, отбеляза тя. Депутатите ще заседават в старата сграда на парламента до приключването на ремонта в партийния дом, обясни още Манолова. На утрешното заседание отново ще се гласува с вдигане на ръка, а не с електронната система, която е в залата в партийния дом.

„На първия председателски съвет се занимавахме със следващите заседания на НС. Решихме да няма Великденска ваканция. Обсъдихме създаването на първите комисии – правна, финансова и здравна.. Днес имаме намерение да внесем законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Те касаят секциите в чужбина, Изборния кодекс, гласуването на българите в чужбина“, заяви новоизбраният председател на Народното събрание.

„Разбрахме се заседанието утре да започне в 10:00 часа“, коментира още тя.

Премиерът Бойко Борисов ще бъде изслушан на първото редовно заседание на новия парламент. След председателски съвет бе взето решението то да е утре от 10 часа в старата сграда на парламента. Ще бъде гласувано и предложението за създаването на Комисия по ревизията, която да следи похарчените държавни средства за справяне с COVID-19.

Аз съм независим експерт и ще работя като такъв. Никога не съм действала политически, стана ясно от думите на Митева. „Припознах идеите на ИТН. Смятам, че трябва да има промяна. Трябва да има новаторски дух в НС. Нужни са млади хора, които да вземат разумни решения“, посочи тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ