Министър Кралев сензационно застана зад Слави: Съгласен съм с него! Това е държавен преврат!

7 Dni Bulgaria15.04.2021

Министър Красен Кралев направи на нищо партията на Станислав Трифонов и екипа му, които днес се отрекоха от поетия към българския народ ангажимент за въвеждане на мажоритарен вот!

Вижте мнението на един от най-рейтинговите министри у нас през прехода:

За мен днешното откриване на 45-тото Народно събрание произведе голяма новина: Партията на Слави Трифонов се отказа от мажоритарния вот. Това стана ясно от думите на Тошко Йорданов от парламентарната трибуна. Йорданов беше категоричен, че от страна на ИТН няма да има предложение за мажоритарен вот и обяви в ролята на последна инстанция, че този парламент няма да изкара пълния си мандат. И двете изказвания са крайно нелогични, тъй като масово очакванията към „Има такъв народ“ в момента са две: въвеждане на мажоритарен вот в изпълнение на инициирания от тях референдум и сформиране на стабилно и отговорно правителство.
Пиша това с абсолютната убеденост на свидетел на поведението на новите депутати, които се заклеха днес. За да бъда конкретен, ще ви кажа, че по време на изказването на Тошко Йорданов в пленарна зала се наложи ние от ГЕРБ да го подсетим за обещанието за мажоритарни избори, дадено пред народа преди пет години. Как ИТН ще обяснят отказа си от мажоритарен вот пред онези 2,5 млн. души, подкрепили референдума на „Шоуто на Слави“ – какво ли мислят днес хората, чийто глас беше използван като знаме в последните години, за да влязат Слави Трифонов и екипа му в парламента?
Вместо заключение ще кажа, че първият законопроект, който ПГ на ГЕРБ ще внесе, ще бъде именно за мажоритарните избори. Надявам се на разумно и отговорно политическо поведение от страна на втората политическа сила в Народното събрание. Те са длъжни да изпълнят обещанието си, дадено на референдума.
ГЕРБ сме последователни в позицията си по темата, защото още през 2017 година внесохме законопроект, с който трябваше да се въведе избор на народни представители по мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство. Предложенията ни следваха стриктно идеите от референдума, иницииран от екипа на шоупродукцията на Слави Трифонов.
Ще цитирам думите на Трифонов от негова позиция, разпространена след като през 2017 година предложението на ГЕРБ за изменение на Изборния кодекс беше отхвърлено от останалите партии. Тогава Слави Трифонов обвини депутатите в държавен преврат:
“На референдума народът пряко упражни властта си. Пряко изрази волята си. Днес депутатите не признаха тази воля и практически извършиха държавен преврат. От днес ние не живеем в демократична държава. От днес ние живеем в някаква уродлива форма на партийна аристокрация“.
Съгласен съм с думите на господин Станислав Трифонов!


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ