Григор Димитров бе разпилян

Григор Димитров

Много неприятен момент претърпя Григор Димитров. Той бе буквално разпилян от „краля на клея“ Рафаел Надал.

Първата ни ракета не съумя да разкрие дори частица от своите качества в осминафиналния си сблъсък срещу Рафаел Надал и закономерно бе надигран по всички показатели. Надал наложи тотална доминация над нашето момче, за да се наложи с 6:1 6:1 и така се класира за четвъртфиналите на надпреварата в Монте Карло, където го очаква двубой с един имзежду Андрей Рубльов и Роберто Баутиста Агут.

Матадора откри срещата с нулев сервис гейм, а след това родният ни представител допусна цели три двойни грешки и предаде подаването си. Играта от основната линия на Димитров беше изпълнена с множество неточности, като той рядко влизаше в разигравания и допусна втори пореден пробив, правейки нови две двойни грешки.

Испанецът пък продължаваше да запазва изключително ниво на концентрация, което го изведе до аванс от 5:0, когато най-после последва кратък проблясък от страна на Димитров и първата ни ракета се записа в резултата. Григор даже дръпна с 0:30 на ретур в ответния гейм, ала манакорецът не позволи изненада и първият сет отиде рутинно на неговата сметка.

Неубедителните изяви на поставения под номер 14 продължиха във втората част, която отново стартира вихрено за 20-кратния шампион от Шлема и почивката дойде при аванс от 3:0 в негова полза. Рафа по никакъв начин не намаляваше оборотите си на игра, а нашият сънародник изглеждаше примирен с поражение и скоропостижно капитулира със съпротивата си в мача.

„Тенис.бг“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ