15:28, Полетя оставка на високо ниво в БСП

Корнелия Нинова 1

Днешният ден продължава да поднася изненади. Полетя оставка от БСП на високо ниво.

Председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски е подал оставка. Той я е изпратил до всички структури на младежката организация в страната.

“През последната една година реализацията на всяка една наша инициатива или кампания се превърна в стратегически битки за надмощие, в правене на „совалки”, за да успея да поддържам дейността на Младежкото обединение, “някак си“. Комуникацията между мен и ръководството на партията се влоши драстично с все по-нарастващото вътрешно партийно деление“, пише в писмото до структурите Николай Бериевски.

По думите му на изминалите няколко избора – местни, европейски, парламентарни, подкрепата към членовете на Младежкото обединение е била само декларативна и на хартия.

“Към настоящият момент БСП е трета политическа сила. Докато се преструваме, че всичко е наред, това далеч не е така. Исторически слаб резултат, предупределен именно от нашите вътрешнопартийни борби. Липсата на диалог дори към днешна дата продължава да се задълбочава. Няма как и не желая да продължа да бъда част от това“, категоричен е Бериевски, цитиран от сайта „Червен ефир“.

Оставката идва ден, след като пресцентъра на БСП пусна информация, че младежките лидери засвидетелстват подкрепата си към Корнелия Нинова.

В резултат на оставката на Николай Бериевски, представители на Оперативното бюро на Младежкото обединение бяха поканени на среща с председателя и Изпълнителното бюро в оставка. На срещата ръководството на партията е получило много критики по повод влошената комуникация и липсата на подкрепа към Младежкото обединение. Част от младежите са поискали оставката на Корнелия Нинова, която според тях е единствения начин да се тушира напрежението и да се обедини партията.

Нинова и заместниците ѝ са получили и критики за отношението си към младежките структури, които са използвани само преди избори или за масовка при мероприятия, но всъщност единствен представител на МО като водач на листа е бил в район с ниски шансове за успех на левицата, повдигнати са въпроси за липата на подкрепа към инициативи на младежите, включително и при преминалата кампания.

Създаването на квази-младежка организация само заради снимки с лидера, вкарва поредна разделителна линия след младежите, коментираха след срещата участници и подчертават, че отношението към Младежкото обединение свива подкрепата на младите хора за БСП и е симптом за това, как самата левица вече има подкрепа само на твърдото си ядро, за което свидетелтсват и резултатите ѝ като трета политическа сила.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ