Голяма промяна, шефката на НС посочи от кога

Ива Митева-Рупчева

От сряда депутатите ще гласуват чрез електронната система, която ще бъде върната в старата сграда на Народното събрание (НС). Това съобщи председателят на парламента Ива Митева в отговор на призив от депутата от ГЕРБ-СДС Лъчезар Иванов.

„Ако ще се работи в тази сграда, да се въдвори електронната система“, поиска Иванов.

„Всички от ляво и от дясно пледираха преди изборите за машинно, електронно гласуване, а ние се върнахме в римския парламент, където се гласува с вдигане на ръка нагоре и надолу“, посочи той.

Според Иванов не може важни решения като ревизия на държавата да бъдат взимани по този начин.

„Видях колеги, които гласуват два пъти – един път против и един път Въздържал се“, посочи той.

„Предприети са всички действия, системата ще бъде монтирана до неделя. В сряда ще работим със система и монитори“, каза в отговор председателят на парламента Ива Митева.

БЛИЦ припомня, че малко преди края на мандата на кабинета „Борисов 3“ депутатите се преместиха в нова сграда – тази на бившия Партиен дом. С връщането на системата за гласуване в старата сграда на Народното събрание се правят първи стъпки, които разкриват, че депутатите от новото 45-то Народно събрание ще работят именно там – нещо, което от партиите, които за първи път


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ