ГЕРБ: Приемаме мандата, правим правителство

Даниел Митов, Румен Радев

Проведохме честен и конструктивен разговор. ГЕРБ е първа политическа сила, а ние заявихме своята отговорност за съставяне на кабинет. Това заяви в изявление след консултациите при президента председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Обсъдихме предизвикателствата пред станата ни и следващото правителство, геополитическите отношения, както и Плана за възстановяване“, каза още Атанасова след срещата.

„Заявихме пред Радев, че сме готови да поемем мандата, а следващите дни ще стане ясен и съставът на кабинета“, разкри предложеният за премиер от първата политическа сила Даниел Митов.

„България трябва да има бързи решения, с оглед на сложните геополитически отношения близо до нас, пандемичната обстановка и икономиката“, допълни той.

„Ще търсим възможности за съгласие. Всичко е въпрос на разговори. Ще вземем мандата“, съобщи Митов.

Относно Плана за възстановяване и устойчивост, Томислав Дончев заяви, че не е видял алтернативни текстове, а той като вицепремиер в оставка няма право да го внесе.

„Никой не иска да управлява, а всички искат да ни критикуват – това е странно“, съобщи Дончев.

„Ако не му стигат двама-трима народни представители, ще подкрепим правителство на „Има такъв народ“. Правим това, за да има стабилно управление“, коментира Томислав Дончев подкрепата към партията на Слави Трифонов.

От ГЕРБ ще изчакат ден-два, но най-вероятно ще върнат мандата, ако нямат подкрепа, като не искат да бавят процедурите допълнително. „Редно е България да има работещо правителство, дори това да значи ние да служим честно в опозиция“, коментира вицепремиерът в оставка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ