Шкумбата претърпял тежка катастрофа, голям страх

Димитър Туджаров - Шкумбата

Заклел съм се да не качвам стопаджии. Това признава Димитър Туджаров – Шкумбата. И разказва защо.

„Преди много години на път за Смолян, посред нощ, към 3-4 часа, зима. Мъже ме стопира. Как ще го оставя насред зимата. Качва се отзад, пиян, и ми извади нож. Грабнах, а той падна и заспа, а аз се запитах: къде да го возя? Карах до едно село, свалих го пред кръчмата, а тоя не знае къде е. Тогава се заклех, че никога повече няма да качвам стопаджии“, разказа той.

По думите му, той е и заклет фен на бензина и кара само на бензин.

„И за това съм се заклел. Зимата като млад с жигулата палех и тръгвах, а ония с дизела подгряват 10 минути и пак не могат да тръгнат. Затова си реших, ако някой ме подгони да ме стреля, паля веднага и се изстрелвам“, обяснява шоуменът.

Шкумбата има книжка и уверява, че е изряден. „Изкарах я като млад в Петрич. Изпита беше в Благоевград, където има 1 сфетофар. Купих си първата кола – жигулата на Петър Вучков“, спомня си той.

Първата му катастрофа е била с Москвич, кола на приятел, 2 минути след като го подкарал. Излизал паркинг на хотел, човек с жигула искал да влезе в паркинга откъдето не трябва и така станала белята.

Хумористът разкри още, че Баба Ванга му е била съседка в Рупите. След едно шофиране той отишъл да я види по съседски. Когато отишъл Ванга му казала да влезе и да легне до иконата. Причината, по думите на Баба Ванга, била че сърцето му спяло, бил преуморен. Затова пророчицата му дала следния съвет: „Когато си преуморен, спираш. Ако има къща чукаш, всеки ще те посрещне. Ако си на шосе спри, почини си 20 минути, почини си и след това карай бавно“.

Шкумбата при това отбеляза, че е изминавал по 120 000 км на година.

Той признава още, че е спрял алкохола преди много време и отправи много горещ призив към всички: „Дори и да сте пили една бира, не се качвайте да шофирате.“

Шкумбата разказа и за най-страшната си катастрофа в живота, която го кара да настръхва и днес. Случаят е следният.

Той тръгнал от хотел в Ловеч призори. Трябвало да стигне до Габрово, където щял да се състои международния празник на хумора. Шкумбата обаче вече бил преуморен след три дни постоянни работа и пътуване.

В един момент усетил, че му се доспива и се е опитал да спре, но положението било толкова зле, че той дори нямал сили да премести крака си от педала на газта върху педала на спирачката. Дори започнал да халюционира, че задминава тирове. В следващия момент той се е събудил, докато лети във въздуха, а колата се търкаляла под него. Това се случило след удар в мост на Кольо Фичето в село Яворец.

Колата потънала в един вир, а хумориста след нея. След като излязъл от вира, Шкумбата почерпил всички в местната кръчма. След страшния инцидент Шкумбата си взел нова, кола но дълго време не можел да вдига повече от 60 километра в час заради страх.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ