ДПС: Имаме готовност да подкрепим правителство на трите нови партии

Мустафа Карадайъ, Румен Радев

Предизвикателствата изискват създаване на правителство с устойчива парламентарна подкрепа. Разчитаме на вашите дългогодишни парламентарен опит и традиция, за да се състави правителство. Не искам да създавам убеждение, че като президент тикам този процес в някаква посока. Пред вас при определена хипотеза стои третия мандат. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с ДПС.

Според него новото правителство ще бъде знаково заради големите възможности, които се отварят пред страната ни.

Мустафа Карадайъ каза, че разчита вота на българските избиратели като желание за промяна: „Трябва да спрем омразата, противопоставянето, арогантността и агресията в политиката“. Според него е нужен диалог между институциите и политическите партии, за да има нормалност в политиката.

Той съобщи, че ДПС няма да подкрепи правителство на партиите, които са загубили изборите: „Ние имаме с 4 мандати и 20 000 глава повече“.

„Имаме готовност да подкрепим правителство на трите нови партии, но посочваме и някои приоритети. Като първи приоритет посочваме борбата с COVID кризата и ускорената ваксинация. Важен приоритет за нас е достойното ни членство в евроатлантическите структури“, заяви Мустафа Карадайъ.

По думите му България трябва да има ускорено икономическо развитие като досегашния ръст не е достатъчен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ