660 млн. лв. от концесията на летище София постъпиха в държавния бюджет

Росен Желязков

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков подписа днес писмото за приключване съгласно концесионния договор, с което двете страни потвърждават, че предварителните условия по договора са изпълнени, съоибщиха от транспортното министерство на своя сайт.

Съществено условие за подписване на писмото за приключване бе постъпването на 660 млн. лв. първоначално концесионно възнаграждение в държавния бюджет.

Началната дата на Концесията настъпи на 19 април 2021 г. и дейността на „СОФ Кънект“ АД започва от 24:00 часа на 19 април 2021 г.

„Това е най-голямата инвестиция в летищна инфраструктура в България. Първоначалното плащане е в огромна помощ за бюджета, с оглед на световната финансова и икономическа криза в този момент. Ще бъде гарантирана устойчивостта на услугите спрямо авиокомпаниите и пътниците“, коментира министър Росен Желязков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ