История на операциите на Бойко Борисов

Бойко Борисов

След спешна, пета операция, този път на дясно коляно, премиерът в оставка Бойко Борисов е с отстранен менискус. Това съобщиха от УМБАЛ “Софиямед”, където в понеделник вечерта министър-председателят бе на операционната маса на светилото доц. д-р Антони Георгиев.

Отстраняването на единия от менискусите на дясното коляно се наложило след сериозна травма от футбол, тъй като Борисов вече е късал на същото място хрущяла и е претърпял менисцектомия.

Самият доц. Георгиев коментира, че състоянието на премиера е добро, че операцията не е тежка, но и че травмата е много болезнена. “Има облекчен режим на натоварване, тъй като възстановяването не е мигновено”, заяви доц. Георгиев.

„Труд“ припомня предишните контузии и наложилите се след тях операции на Борисов. Първата му интервенция заради скъсан менискус на лявото коляно бе в навечерието на парламентарните избори през 2009-а. През ноември 2013-а подобна интервенция му бе направена на дясно коляно, но 2 години по-късно, през февруари 2015 г. премиерът отново бе на операционната маса заради скъсан менискус на ляво коляно. Предпоследната му операция беше през юни 2017 г.

Във вторник Борисов събра част от министрите на проектокабинета на ГЕРБ в болницата. И обяви, че очаква да го изпишат в сряда.

“Три пъти съм късал менискус и имам две операции, а след това станах трикратен световен шампион“, разказа пред „Труд“ славният Армен Назарян, който зад гърба си има и две олимпийски титли в класическата борба.

„Чувството е неприятно от тази травма, все нещо пращи, блокира ти ставата. Но възстановяването е бързо. Два часа след операция можеш да ходиш. Много е важна рехабилитацията. След един месец може да се започне с натоварвания, а за да си готов за големия спорт ти трябват още минимум още 2-3 месеца”, добави Назарян.

“Оперира ме доц. Тони Георгиев и след 14 дни играх мач, на терена бях 65 минути“, каза Тодор Янчев – трикратният шампион на България с ЦСКА.

„А когато минаха 20 дни, играх при победата ни над Динамо (Москва) в Лига Европа. Изписаха ме на следващия ден. Може още и същия, но в името на сигурността е по-добре да преспиш. Операцията се прави с местна упойка и не съм чувствал нищо. Дори може да ходиш и без патерици. По принцип има различна степен на увреждане на менискуса и от това зависи възстановяването“, добави Тошко Янчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ