Проф. Ангелов към депутатите: Предложете членове на НОЩ

Мин. Костадин Ангелов

Много моля, дайте предложенията за членове на Националния оперативен щаб. Това заяви от парламентарната трибуна здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов. Министърът взе думата в края на пленарното заседание.

„Поисках думата във връзка с многото изказвания, свързани с Щаба. Изключително доволен съм, че днес виждам всички спокойни и като че ли разумът започва да се връща. От самото начало и сега твърдя, че пандемията в България може да бъде овладяна с три неща: с разум, интелект и дисциплина“, каза още той.

„Единствено и само единни можем да се изправим и да победим пандемията срещу COVID-19. Няколко дни слушам как представители на различните политически партии предлагат членове на НОЩ и имат идеи за неговите функции, състав и действия. Ако наистина смятате, че НОЩ е органът, който може да управлява ефективно пандемията в България, много моля, дайте вашите предложения за членове на НОЩ по начина, по който ги заявихте в кулоарите на Народното събрание“, обърна се проф. Ангелов към депутатите.

Министърът в оставка отговори и на изказвания, според които хирурзи не могат да управляват коронакризата. „Аз твърдя, че пандемията се управлява успешно. Това е видимо за всички. Числата потвърждават това мое твърдение и ние успяваме да излезем успешно и от третата вълна“, подчерта министърът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ