Задръствания по „Хемус“ пак заради тунела „Витиня“

София, Трафик, Коли

Километрични опашки от коли се образуваха за пореден път по магистрала „Хемус“ в района между първите два тунела в посока от София към Варна, алармира читателят на „24 часа“ Милко Мендев.

Движението във всяка една от посоките е ограничено в по две ленти. Причината този път е, че се калибрира осветлението в новоремонтирания тунел „Витиня“ и вече няколко дни поред едната тръба е затворена, а движението в другата в другата е двупосочно. Това налага и вкарването на трафика само в едно от пътните платна.

Преди няколко дни от АПИ съобщиха, че за тежкотоварния трафик по време на довършителните работа в тунела е предвидено пренасочване по обходен маршрут, но както се вижда от снимката на читателя, направена преди около час, на платното има тежкотоварни камиони, което прави ситуацията и опасна.

Тунелът „Витиня“ се ремонтира в продължение на около 4 години, защото при започването му се оказа, че под облицовката има огромни пукнатини, които правят тунелите опасни. Това наложи старата облицовка да се махне и пукнатините да се запълнят.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ