Христо Гаджев с разкрития за Летище „София“, приближени на ДеБъ влязоха в надзорния съвет след заканите на Христо Иванов

Христо Иванов

От днес Филип Гунев е част от Надзорния съвет на Летище София. Той е вторият българин в ръководния орган след Илияна Цанова, която на два пъти е вицепремиер в служебните правителства на Марин Райков и на Георги Близнашки. Товаразкри Христо Гаджев от ГЕРБ по повод доскорошните закани на Христо Иванов от ДеБъ за концесията на летището. Оказва се, че докато скачат срещу концесионера те са успели да вкарат в управителния съвет не един, а цели двама приближени на партията и кръговете около нея хора, като дори бяха заплашени със съд от международната компания, спечелила концесията, заради неистинет, които внушават.

„Филип Гунев е бил заместник-министър на вътрешните работи в три поредни правителства в периода между 2013 г. и 2017 г. В момента д-р Гунев е председател на УС на Антикорупционния фонд. Експерт е в областите антикорупция и вътрешни работи на Европейския съюз“, припомня Гаджев за НПО-то, близко до ДеБъ и боса Иво Прокопиев.

„Концесията на летище София е жестока корупция“, твърдяха по време на кампаниите си БСП и ДБ. Ако всичко, което партиите изговориха по време на кампанията беше вярно, дали представител на Антикорупционния фонд би се съгласил да е част от това?“, попита още народният представител от ГЕРБ.

Илияна Цанова редовно е лектор на събития на медиите на ПрокопиевЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ