Слави пред списанието на Любо Дилов: Доган е голям! Единствен! Харесвам Васил Божков

7 Dni Bulgaria21.04.2021
Слави Трифонов, Любен Дилов (син)

„Господин Доган е един изключително мъдър човек“! Това заявява телевизионният водещ Слави Трифонов в голямо интервю за българското издание на списание L’Europeo през 2009 година.

Куриозното е, че днес това списание се издава от… Любен Дилов. А автор на интервюто е една от най-отявлените критирари на Трифонов днес – Калина Андролова.

Интервюто е доказателство, че народът ни не помни. Ако помнеше, едва ли хората, прочели това интервю в целия му блясък, щяха да подкрепят близкия до Доган шоумен.

Ето и препечатката на част от интервюто във вестник „24 часа“:

„Познавам го Доган може би от 15 години. Моето откровено мнение е, че той е единственият политик, който се осмели да каже истината.

Дали това е изиграло роля да активизира една голяма част от българите, които са негативно настроени към това, че той е турчин, а не към това, че той е интелигентен – може би е изиграло такава функция. Не ми харесва освен това цялата тази терминология, че еди кой си е турчин. И Бойко Борисов я прие. Той е турчин и затова е лош. Хе-хе.

Аз не съм нито анти-ДПС, нито за ДПС. Аз съм „анти“ за определени личности. Такъв ми е характерът. Нито съм адвокат на Доган, нито нищо. Той казва истината.

Доган е различен политик, той си има неговите добри и лоши страни, аз обаче не мисля, че той е нещо лошо за България. Или пък поне не е по-лошо от това, което представляват останалите.

Не го защитавам. Но по принцип ми е симпатичен. Наистина. Защото съм говорил с него. Всичко, което ви казвам, е на базата на лични контакти. Аз не мога да преодолея личното.

Не знам дали това изречение го е изпуснал, или го е казал нарочно. Като цяло беше извадено от контекста и като извадено от контекста звучеше гнусно.

Според мен за България е добре да има повече свестни, честни хора, които да се вълнуват от благоденствието на народа. Такива няма. Вероятно Доган не е такъв политик, но знам, че и другите не са“, казва Трифонов.

В интервю за главния редактор на списанието Калина Андролова водещият сипе и други откровения за български политици и журналисти.

„Това управление дясноцентристко ли е, както се афишира?“ – пита редакторката. Трифонов отговаря:

„Да отбележим на коя дата водим това интервю. Това управление не ми изглежда никакво, защото още го няма. Бойко Борисов досега е управлявал София. Аз съм скептичен за управлението на София. А той твърди, че ще управлява България, както управлява София. Но аз не мисля, че Бойко Борисов управляваше София добре.

Дано да управлява България добре. Няма значение колко книги е прочел и като какъв е работил преди 10 години, важно е да управлява България добре. Ако България е добре управлявана, и вие ще сте добре, Калина, и аз ще съм добре.“

Резултата на БСП на парламентарните избори Слави Трифонов обяснява като наказателен вот.

„Не ме интересува БСП, казва водещият, но те трябва да се модернизират, а не да стоят в миналия век и социализма. Да се бяха модернизирали!

Окей, пенсионери, пенсионери! Аман от тези пенсионери! И аз вече отивам към тази възраст, ама младите хора са важни. Да бяха станали модерни, а не да робуват на едни социалистически постулати и в крайна сметка влизат като всички партии в меркантилни, корупционни и всякакви игри.

Всички партии го правят, ще видим ГЕРБ дали ще го направи. БСП имаше шанс пред себе си, но го пропиля“, продължава Слави Трифонов.

Той е откровен, че не може да понася Иван Костов. И обяснява: „Той е човек с огромно его. Той е толкова запленен от собствения си императорски вид!
Костов, понеже е малко по-интелектуален типаж от Бойко Борисов, се оказва малко в неговата сянка, защото и Бойко е с голямо его. Познавам ги и двамата.

При Иван Костов всичко е завоалирано под фразата „Аз съм голям политик!“, а е толкова въртелив. Прави се, че е европейски и интелектуално обоснован, а всъщност по нищо не се различава от останалите.

Всички тия негови лъжи! Да не споменавам колко продажби са извършени в ущърб на България и в полза на него и неговата партия.

Калина Андролова насочва разговора към скандалите с Иво Инджев и Георги Коритаров и задава въпроса „Има ли свобода на медиите у нас?“

Слави Трифонов: „Иво Инджев го познавам, той е един много интелигентен човек. И Коритаров го познавам, за него не мога да кажа нищо хубаво. Аз съм директен. Както мога да ти кажа много хубави неща за Васил Божков, така не мога да ти кажа нищо хубаво за Коритаров“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ